Glamping

Nog nooit aan glamping gedaan? Dan wordt het deze zomer echt eens tijd om dat mee te maken. Het is al jaren de hit onder vakantiegangers die een keertje iets compleet nieuws willen beleven. “Glamping” staat voor “glamorous camping” – luxe kamperen op een fascinerende manier dus. Verblijf deze zomervakantie in een grote tent met veranda. Of in een echte boomhut of authentieke blokhut in het bos. Zo zijn er nog diverse mogelijkheden, die je hier tegen mooie tarieven kan boeken. Bijkomend voordeel: bij  glamping heb je dezelfde nuttige en comfortabele voorzieningen als thuis. Je levert dus niet in op comfort, terwijl je wél een heel nieuwe manier van vakantie vieren ervaart. Lees hier wat voor inspirerende soorten glamping vakantiehuisje je kan boeken deze zomer. En voor welke fijne tarief jij er gebruik van kunt maken. 

Wat is glamping nou precies?

Glamping geeft je het gevoel van kamperen en terug naar de natuur. Terwijl je zelf niet hoeft te sjouwen met kampeermeubels, en geen tenten hoeft op te zetten. Dat is allemaal voor je gedaan: je verblijft in een “primitieve” huisvesting, zoals een tent, hut of strandhuisje. Lekker back to basic, heel romantisch en knus. Met het verschil, dat je onderkomen voorzien is van alle meubels, sanitair en elektronica waar je prijs op stelt. Je hoeft dus geen seconde af te zien. Terwijl je wél de wereld ervaart als een nomade, survivalist of strandjutter! 

Wat vind je in je zomerse glamping vakantiehuisje?

Als je gaat glampen, heb je de voorzieningen die jij nodig hebt voor een aangename dag. Een bed, een relaxte ligbank, een eettafel. Gaspitjes, keukenapparatuur, een koffiezetapparaat, een barbecue. En ook het sanitair, de elektronica en de WiFi waar je als moderne stadsbewoner aan gewend bent. Maar tegelijkertijd sta je wel met één stap buiten in de zomerzon en de frisse lucht. Aan een prachtig meer, aan de kust, in het bos. Want de glamping vakantiewoningen van onze aanbieders zijn altijd aangelegd op een heerlijke locatie. Niet alleen de omgeving is enorm mooi en rustig. Op rijafstand zijn er altijd mooie plekken te bezoeken: kastelen, oude steden, meer mooie natuur. Zo beleef jij een sfeervolle zomervakantie vol positieve energie: geweldig voor je innerlijke rust.

Wat voor soort glamping huisjes kan je boeken?

Creatieve ondernemers zijn helemaal met het concept van glamping weggelopen. In plaats van dezelfde saaie bungalow kan je op honderd en één manieren van het buitenleven genieten. Wat dacht je van een houten vakantiehuisje pal aan zee deze zomer? Vol met vintage meubeltjes, schilderijen en schelpen. De hele dag lang kan je zwemmen, zonnen, lezen en uitrusten op het strand. In de avond ontspan je op je eigen veranda, terwijl de tentzeilen ruisen in de zeebries. Ervaar exotische rijkdom op de dikke tapijten en kussens van een yoert. Hier schenk je thee en luister je wereldmuziek in de sfeer van een Aziatische nomade. Of ga honderden jaar terug in de tijd en verblijf in een natuurlijke blokhut of plaggenhut op het platteland. Heel bijzonder en ongelofelijk knus – terwijl je ook hier gebruik kan maken van 21e-eeuwse faciliteiten. Het aanbod is eindeloos – kijk direct welk zomers glamping onderkomen jouw hart sneller laat kloppen.

Scroll naar top